Minőség

Minőséggel a környezetünkért!

Magas színvonalú minőségbiztosítás kulcsa az a tudatosság, mely szerint „minőséget gyártunk megállapodott minőségben, megfelelő mennyiségben és vállalt határidőre”.

Az Ecseri kft-nél korszerű minőségügyi rendszert működtetünk, annak érdekében, hogy vevőinket a lehető legmagasabb színvonalon tudjuk kielégíteni.

Vállalatunk az IATF16949:2016 számú követelményrendszer szerint tanúsított

 

melynek szkópja ’alumínium öntvények gyártása és megmunkálása’.

Ezen rendszer Vállalat Vezetés általi folyamatos működtetése garantálja, hogy az általunk működtetett Ecseri Kft és nálunk gyártott termékek megfeleljenek az autóiparban elterjedt és megkövetelt magas szintű követelményeknek.

Ugyancsak nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy tevékenységünkkel a lehető legkevésbé terheljük környezetünket, illetve, hogy megfeleljünk az ilyen irányú elvárásoknak. Ennek érdekében az Ecseri Kft. ISO 14001:2015 környezetirányítási rendszert működtet.

9

Minőségbiztosítási Mérnökség

Feladata a kapcsolat tartása vevőinkkel minőségi problémák kapcsán melynek hivatalos nyelve az angol. Nem csak az úgynevezett ’quality core tools’-okat kell tudniuk napi szinten alkalmazni hanem érdemben kell tudniuk szakmailag együttműködni a mérnökséggel, project managementtel, termeléssel, karbantartással, …

9

Belső minőségbiztosítási csoport

Feladata a termékek folyamatos, mintavételes ellenőrzése, valamint a Vállalat által előírt folyamatok, dokumentumok kitöltöttségének ellenőrzése. Feladatukból fakadóan egy kicsit termelés támogatás és egy kicsit termelés ellenőrzés feladatot látnak el a maguk sajátos -minőségi- szemléletük segítségével

9

Külső minőségbiztosítási csoport

Feladata a bejövő árú és kimenő árú mintavételes ellenőrzése. Gyakorlatilag minden egyes terméket ismerniük kell, tudni mi a helyes és helytelen. Jelen szervezeti struktúránkban a vég ellenőrző operátorok is ide tartoznak, akik 100%-ban (minden egyes nekik átadott terméket) megnéznek, hogy megfelelnek-e az ismert vevői elvárásoknak.

Minőségügy

Az Ecseri Kft stratégiai célkitűzéseinek egyik fontos eleme a TIER1 beszállítói szint elérése. Ez egy komplex feladat, quality szempontból érdekes kihívás a különböző szintek tervszerű elérése

  • Minőségszabályozás: ezt teszik a ’kezdők’: válogatnak, válogatnak, …
  • Minőségbiztosítás: leírt szabályok és folyamatok alkalmazása igazolt (dokumentált) módon mely alkalmas a Vevői bizalom elérésére
  • Minőségirányítás: amikor a vállalat rendelkezik mindazon folyamatokkal, szervezeti felépítéssel, eljárásokkal és rendszerekkel melyek lehetővé teszik minden egyes termék gyártásának teljes visszakövethetőségét (minden kollégára, munkaállomásra, gépre, szerszámra, beállításra, alapanyagra) s melynek következtében előre meg lehet mondani, hogy milyen minőséget fogunk gyártani változtatás nélkül.
  • Teljes körű minőségirányítás: amikor a gyár minden egyes tagjának a gondolkodás-módját a ’minőség gyártása’ vezérli a Vevő teljes megelégedésére és a mi optimális hatékonyságunk érdekében.

Stratégiánk eléréséhez különböző mérőszámokat használunk:

Ezek célja egyértelműen látni hol tartunk, hova akarunk elérni. Ahhoz, hogy a terv (cél elérése) reális legyen előre meghatározzuk, hogy milyen mértékben tartjuk reálisnak a fejlődést, ehhez feladatokat határozunk meg határidőkkel felelőssel és végrehajt(at)juk.

Példaként az egyik meghatározó vevőnk egyik mérőszámát láthatjuk (minél kisebb annál jobb)

 

 

„A minőség az, amit akkor gyártunk amikor senki nem áll a hátunk mögött minket ellenőrizni”

Henry Ford

Kapcsolatfelvétel

2700 Cegléd, Ipartelepi út 25.

info@ecserikft.hu