Szerszámgyártás

Öntőszerszámok, követőbetétek gyártása, felújítása

Az üzem tevékenységi körébe az öntőszerszámok gyártása, követőbetétek gyártása, felújítása tartozik. Ezen fő feladat mellett itt készülnek a gyártáshoz szükséges célgépek és készülékek. Mi látjuk el a mérőszobát a mérésekhez szükséges készülékekkel és idomszerekkel.

Az új eszközök gyártása mellett a szerszámkarbantartás során feltárt hibák javításához szükséges gépi kapacitást is az üzem biztosítja.

A 2018-as évben a Bem József Műszaki Szakközépiskolából 2 fő szerszámkészítő és 2 fő gépi forgácsoló tanuló nálunk töltötte kihelyezett szakmai gyakorlatát. Reményeink szerint a tanulók a sikeres vizsgák után itt maradnak és az Ecseri Kft. szerszámüzemének hasznos szakemberei lesznek. Az iskolával további kapcsolatot szeretnénk kiépíteni a jövőben is a HR segítségével.

Berendezéseinket az alábbi táblázatban mutatjuk be.

Az idei évben szerszámüzemi gépparkunk további CNC-maró és tömbszikra forgácsoló berendezésekkel bővül.

 

Gép Mennyiség
3 tengelyes CNC-maró 6
4 tengelyes CNC-maró 1
tömbszikra forgácsoló gép 3
huzalszikra forgácsoló berendezés 2
startlyukfúró gép 2
síkköszörű 2
palástköszörű 1
TOS egyetemes marógép 2
egyetemes esztergagép 5
CNC esztergagép 1
horizontmaró 1
Hőkezelő berendezések

 

öntőszerszám és követőbetét garnitúra készült el

A 2018-as évben 69 öntőszerszám és követőbetét garnitúra készült el az üzemben. Több projekthez szükséges eszköz elkészült és a termelési folyamatok optimalizálásához szükséges eszközmódosításokban is nagy szerepe volt a műhelynek. Ennek az optimalizálásnak a folytatásához szükség volt tervezői kapacitás bővítésére. Az új tervező a folyamatmérnökséget erősíti és onnan kapjuk az általa készített terveket.

2019 Tervei

Új beruházások:

  • Megrendeltünk egy új Mitsubishi tömbszikraforgácsoló gépet, mert jelen pillanatban a tömbszikra forgácsoló kapacitás a gyenge keresztmetszet a gépi munkák között. Érkezése október elejére várható.
  • Elindítottuk a beszerzését egy új palástköszörű berendezésnek.
  • Termelés tervező szoftver beszerzése (NORMA program) lenne szükséges. Ezt a programot országszerte kb. 40 szerszámüzem és műhely alkalmazza nagy sikerrel. A program képes a rendelések, beszerzések kezelésére. Munkaidő normázásra és statisztikák kimutatására is tökéletes. Lehet vele műveletterveket készíteni. Átláthatóbbá és tervezhetőbbé teszi a szerszámgyártási folyamatokat.
  • 2018-ban elindítottuk egy TOS FNGJ 50-es egyetemes marógép beszerzését, ami február első napjaiban realizálódott.

Fős létszám

melyet bővíteni kívánunk annak érdekében, hogy a szerszámkarbantartástól átvegyük a követőbetétek beszerelésének, illesztésének feladatait.

Felújítások:

  • VMC 1300-as CNC marógép szánjait felújíttattuk, amivel a szerszámkarbantartásnak nyújtott gépi kapacitást kívántuk növelni.
  • TOS FNGJ 32 egyetemes marógépünk elektromos felújítása is szerepel az idei év terveiben.

Kapcsolatfelvétel

2700 Cegléd, Ipartelepi út 25.

info@ecserikft.hu